SZOLGÁLTATÁSOK

A szolgáltatások előzetes bejelentkezéssel vehetőek igénybe.


Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal az alábbi elérhetőségeinken: 

01.

TÁRLATVEZETÉS

A tárlatvezetés előzetes bejelentkezéssel vehető igénybe, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az info@kemenesvulkanpark.hu e-mail címen vagy a 95/777-400-as telefonszámon.

A tárlatvezetés időtartam kb. 1 óra, a csoport maximális létszáma 20 fő.

A tárlatvezetés díját a belépőjegyek megváltásán felül egyéni látogatók számára 400 Ft/fő, csoportok számára 5.000 Ft/csoport.

Idegen nyelvű tárlatvezetés német és angol nyelven igényelhető:
10 fő alatt egyéni 600 HUF/fő
10 fő felett 6 000 HUF/csoport. 

02.

Túra

Egyéni látogatóinkat a honlapunkon, illetve Facebook-oldalunkon aktuálisan meghirdetett túraidőpontokban várjuk túráinkon. Kérjük, a választott időpontra jelentkezzen be az info@kemenesvulkanpark.hu e-mail címen vagy a 95/777-400-as telefonszámon.

Csoportos látogatóink előzetes bejelentkezés alapján vehetik igénybe a szolgáltatást. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal az info@kemenesvulkanpark.hu e-mail címen vagy a 95/777-400-as telefonszámon.

A túra díja egyéni és csoportos látogatók számára is 1.200 Ft/fő 

03.

Vulkántúra a Ság hegyen

A Vulkánpark szomszédságában lévő bazaltvulkáni tanúhegyet a közel 50 évig tartó bányászat nagymértékben átalakította. 1975 óta a teljes területe természetvédelmi oltalom alatt áll, a Sághegyi Tájvédelmi Körzet védi az itteni geológiai értékeket és a hegy különleges élővilágát. A mesterséges bányaüregben, a kráterben a különböző vulkanikus folyamatok nyomait figyelhetjük meg a geológiai tanösvényt követve. A hegy kialakulásának színes folyamatait a Kemenes Vulkán Park által szervezett vulkántúrákon még szemléletesebben ismerhetik meg az érdeklődők.
A túra egy kiépített geológiai tanösvény mentén halad, mely során bemutatjuk a Ság kialakulását és működését, bejárjuk a hegy mélységeit és magaslatait. Bemutatjuk a tanúhely földtani történetét és formakincsét, a lerakódott rétegeket, amelyeket egy nagy erejű robbanásos, illetve később a szelídebb lávaszökőkutas működés hozott létre. Választ adunk arra, hogy miért olyan népszerű a Ság hegy a geológusok és vulkanológusok körében.
A túra tempótól függően 1,5-2 óra, a megtett távolság 1,5 km.
Fedezzük fel együtt a vulkán belsejét! 

04.

Foglalkozás

Feltöltés alatt...

05.

Tábor

Feltöltés alatt...

SHOP

Látogatóközpontunk boltjában főként ásványokat és a kiállításhoz kapcsolódó kis tárgyakat – hűtőmágneseket, kitűzőket, képeslapokat, noteszeket, tollakat stb. – kínálunk. Ásványkínálatunk változó, nyers ásványok, marokkövek, ásványfülbevalók és medálok közül lehet választani.
Frissítőként kávét, üdítőt, chipset, csokoládét, júniustól szeptemberig jégkrémet lehet vásárolni.
A Ság hegyen termelt borokat a Dénes hegybirtok. Fehér Csaba Attila, Danka Imre, Nagy Kálmán pincészetéből ajánljuk.
A Babilon Kiadó Mi micsoda sorozatából természettudományos témájú köteteket kínálunk. 

KEMENES VULKÁN PARK

CELLDÖMÖLK