PÁLYÁZATOK

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01797

Négy évszak a Ság lábánál

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01797
Kedvezményezett: Kemenes Vulkán Park, 9500 Celldömölk, Sághegyalja krt. 1.
Szerződött támogatás összege: 7.868.030 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt fizikai befejezési dátuma: 2022.04.30.


A Kemenes Vulkán Park Celldömölk intézményeként működik, látogatóközpontként a vulkánosság a tematikája. Az intézmény több olyan programot szervez, amelyek a környezetünket ismerteti meg az itt élőkkel, ezeket a programokat színesítik és egészítik ki a projektben szervezendő események. A programelemek külön-külön is alkalmasak arra, hogy a természeti környezetünket, kulturális értékeinket újabb szemszögből ismerhessék meg a résztvevők, a négy évszak végigkísérése során egységes szemléletet kaphatnak a résztvevők.
A tervezett programok hangsúlyossá teszik az összetartozás élményét, lehetőséget nyújtanak a kis közösségeknek – családoknak, baráti társaságoknak –, hogy együtt egy újabb kikapcsolódási formát találjanak. A rendezvények és programok többféle tevékenységformát kínálva nyújtják azt az élményt, hogy jó Celldömölkön élni.
A projekt során a négy évszak változatos megjelenésére hívjuk fel a figyelmet kreatív foglalkozásokon, tematikus túrákat, futóeseményeket valósítunk meg, közösségi kertművelés keretében ismerkedhetnek meg a résztvevők a kertészkedés elméleti és gyakorlati tudnivalóival. A projekt során megvalósítandó tevékenységeknél cél a hátrányos helyzetűek esélyeinek javítása. 

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02097

Környezeti fenntarthatóság és helyi értékek

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02097
Kedvezményezett: Kemenes Vulkán Park, 9500 Celldömölk, Sághegyalja krt. 1.
Szerződött támogatás összege: 5.000.000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt fizikai befejezési dátuma: 2021.12.31.

A projekt során környezeti fenntarthatósági ismeretek tudásbővítő programot tartunk. A klímareferens tanfolyam célja, hogy a klímaváltozás okozta probléma
a figyelem központjába kerüljön, mutasson rá a megoldásokra, követésre méltó értékeket közvetítsen, ösztönözzön szemléletváltásra, buzdítson egy társadalmilag hasznosabb gondolkodásra, életmódváltásra, a programelemhez kapcsolódik egy klímakiállítás is.
Kiránduljunk helyben! címmel szervezünk közösségi túravezető tanfolyamot, a programcsomag során 30 órás tanfolyamot biztosítunk a résztvevők számára, akik
a gyakorlatban jól használható, elméleti és gyakorlati túravezetői ismereteket szerezhetnek, valamint helyismereti túraismeretekkel foglalkozva a település és
a környék helytörténeti, látnivalókat is magába foglaló, a települési túraútvonalak megismerése áll a képzés középpontjában.
A fotós tanfolyam során 26 órás tanfolyamot biztosítunk a résztvevők számára, akik megismerhetik a fotográfia elméleti és gyakorlati oldalát.
Kapcsolódik hozzá egy fotókiállítás, aminek során a helyi értékeket mutatjuk be a helyi közösség szemével.
A program célja egyrészt a környezetvédelmi- és fenntarthatósági ismeretek növelése, valamint a klímatudatosság fejlesztése a helyi lakosság körében. További cél
a helyi, fenntartható turizmus fejlesztése a közösségünk tagjainak körében, hiszen a településen- és környékén számos felfedezésre váró látnivaló található.
A tervezett foglalkozások során olyan módszertani ismereteket nyújtó tudásbővítések valósulnak meg, mely lehetőséget teremtenek a hátrányos helyzetű, deprivált csoportokkal való hatékony kapcsolattartásra, a helyi közösség életminőségének javítására. 

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00838

Pihenősziget kialakítása a Vulkánparknál

Projekt azonosítószáma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00838
Kedvezményezett: Kemenes Vulkán Park, 9500 Celldömölk, Sághegyalja krt. 1.
Szerződött támogatás összege: 880.089 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
Projekt fizikai befejezési dátuma: 2021.10.15. 

A Kemenes Vulkán Park kiállítási tematikája és természeti környezete összhangban van egymással. A vulkánosságot bemutató létesítmény egy nem működő,
öt és fél millió éves vulkán lábánál fekszik. Az épület egy többhektáros területen található, rendezett környezetben. Az épület előtti terület alkalmas a Vulkánparkba érkező látogatók pihenőhelyéül. A meglévő vitorlavászonnal és faoszlopokkal megvalósított pihenősziget az időjárási körülmények miatt nem alkalmas jelenleg
a pihenésre, a projekt megvalósításával szeretnénk horganyzott oszlopokkal kialakítani egy stabil és időtálló pihenőszigetet.
A projekt elsődleges, közvetlen célcsoportja a városban élők, illetve azok igényeit szeretnénk kielégíteni, akik természetközeli élményeket szeretnének szerezni.
A pihenőhely alkalmas lesz közösségi programok helyszínéül és egyéni, családi, baráti közösségek szabadidős tevékenységének helyéül is. 

KEMENES VULKÁN PARK

CELLDÖMÖLK